Din indkøbskurv er tom

Guide til værkstedsindretning

På denne side finder du en hurtig guide til hvordan I laver en værkstedsindretning i høj kvalitet og til det formål I har brug for.
 

Den optimale værkstedsindretning

Når I skal opbygge et nyt værksted eller lave om på en eksisterende værkstedsindretning i jeres virksomhed eller hjemme, kan der være mange udfordringer, man skal tage højde for.

Mange af de udfordringer I kan støde på, kender I sikkert i forvejen, men der er også mange ting man ofte glemmer, som kan skabe problemer på et værksted senere.

Med denne guide får I rådgivning for at undgå uhensigtsmæssige og muligvis fordyrende valg i jeres værkstedsindretning, og samtidig optimere det mest muligt.

Inden I går i gang med værkstedsindretning

Inden I går i gang med at opbygge jeres værksted og vælge inventar, skal I vide disse ting om jeres værksted:

Overvej dine behov - Hvad skal du som udgangspunkt kunne bruge dit værksted til? Erhverv/professionelt værksted, eller privat værksted til eks. biler, cykler o.a. værkstedsarbejde til hjemmet.

 

Værkstedets indretning

Overvej kritiske punkter i forhold til selve bygningen - Hvor findes der tekniske installationer, adgangsforhold i forhold til størrelse på de emner, som der skal arbejdes på i værkstedet, pladsfordeling, evt. vandtilførsel, har du brug for ventilation/udsugning, opvarmning og isolering, underlaget etc.

 

Skal værkstedet bruges til flere forskellige formål

 Når du har fastlagt hvad det er du skal arbejde på i dit værksted, kan du fastsætte adgangsforhold, ventilation ved eks. maling/lakering, værkstedets underlag (fliser som underlag kan f.eks. få brud hvis der tabes ting eller tunge ting køres ind på, strømmængder, evt. varme og- eller lydisolering o.l.

 

Sørg for en god belysning

For at kunne arbejde optimalt, er det nødvendigt at have en god og ens belysning. Evt. sektionsbelysning, med separat tænd og sluk.

 

Opbevaringsplads – reoler, skabe og værkstedstavler som hulplader og hulpladekroge

Korrekt opbevaring er vigtig. Både for at kunne holde orden og kunne gøre værkstedet rent. Samtidig kan det være nødvendigt at udvalgte ting der skal opbevares, kræver f.eks. at være aflåst, såsom bilnøgler eller særligt dyrt værktøj.

Reoler og hulplader skal være dimensioneret til den belastning og størrelse af de ting der skal ligge på reolerne eller hænge på hulpladerne og placeres så der er bekvem adgang hertil.

Aflåste skabe til nøgler, maling og lak, farligt affald, dyrt værktøj o.a. kan være en nødvendighed. Her kan nøgleskabe og stålskabe i øvrigt være en god løsning for netop jer.

Har du høje reoler skal du kunne komme til, skal du have lavet plads til en passende stige. Evt. en trappestige med høj sikkerhed ved opbæring og nedbæring af materialer eller andet.

 

Smarte indretningsløsninger

Udover reoler (med justerbare hylder) og skabe der kan aflåses, kan værkstedsskuffer og fleksible borde være smart at tænke ind. Et arbejdsbord bygget med hjul under kan være praktiske hvis der arbejder der gøres lettere ved et fleksibelt og flytbart arbejdsbord.

Har du flere forskellige værktøjer som mindre kap-/gerings sav der skiftes mellem og fastgøres med skruetvinger, er der plads at spare.

 

Et eller flere gode arbejdsborde

Har du plads til et eller flere arbejdsborde, kan du med fordel benytte et til f.eks. at fastgøre en bænksliber eller andet værktøjsmaskiner der benyttes ofte.

 

Placering af stikkontakter til eldrevet værktøj og opladning

Mange værktøjer er i dag elektriske og kræver strøm. Det samme gælder for andre maskiner som værkstedsstøvsuger, kompressorer til trykluft, kap-/gerings sav, slibemaskiner, lade stationer o.l.

 

Få yderligere rådgivning fra vores team

Ovenstående er en hurtig-guide, der giver en god indsigt i en forberedelse, planlægning og indkøb af jeres lagerreoler. Ved spørgsmål eller andre henvendelser, sidder vi hos Erfa Inventar klar til at hjælpe alle typer virksomheder med at svare på jeres spørgsmål om hvordan I får en optimal lagerindretning. Søg gerne yderligere rådgivning via:

Mail: info@erfainventar.dk 
Tlf.:
 +45 44 94 10 00