Din indkøbskurv er tom

Om os

Erfa Inventar A/S er en af Danmarks ældste metalvarefabrikker. Fabrikkens blev grundlagt i 1931 af den 21-årige fabrikant Børge Hindsgaul. Siden starten har vi beskæftiget os med fremstilling af hyldesystemer fremstillet af stål. 

Fabriksbygningen var dengang på ca. 3.000 m2 og inden for kort tid voksede produktionen til også at omfatte møbler fremstillet af træ.

Produktionen på fabrikken er op gennem 40’erne og 50’erne reoler og inventar fremstillet af stål og træ.

50'erne udvides produktionen til også at omfatte andre ting fremstillet af metal. Blandt andet trykkogere, der kunne koge kartofler på få minutter. Kirsten Hüttemeier skrev dengang kogebøger for fabrikken, der illustrerede hvordan man bedst udnytter vores gamle trykkoger. 

Andre områder fabrikken kastede sig over var, kantineborde, stole, diske til forretninger, tøjstativer, og garderobeskabe. Det siges at være Erfa Inventar, der opfandt de blå garderobeskabe i Danmark, som står i næsten alle omklædningsrum i dag.

I alle årene var det fabrikant Børge Hindsgaul selv, der ledte og fordelte arbejdet på fabrikken. Børge Hindsgaul drev, i en alder af 94 år, fabrikken indtil 2004. De sidste 6 år dog med Helge Olander som direktør.

I 2007 overtages fabrikken af Michael Lentz og i 2016 valgte vi at flytte hele produktionen og lageret til vores nye lokaler i Ballerup, hvor du også finder os i dag.  

Igennem flere årtier har vi været storleverandør af stålreoler til hovedparten af landets hospitaler, skoler, institutioner, biblioteker og andre offentlige områder. Derudover har Erfa Inventar leveret indretning til butikker inden for et utal af forskellige brancher.

Vi fremstiller desuden også specialløsninger indenfor metalbearbejdning.

Du er altid velkommen til at ringe og få et tilbud på specialopgaver.